Sist oppdatert 5. mai 2022

 

Takk for kjøpet. Vi håper du er fornøyd med kjøpet. Men hvis du av en eller annen grunn ikke er helt fornøyd med kjøpet ditt, kan du returnere det til oss for full refusjon eller bytte. Vennligst se nedenfor for mer informasjon om vår returpolicy.

 

RETURER

Alle returer må være poststemplet innen tretti (30) dager etter kjøpsdatoen, garantert 30 dagers gratis retur. Alle returnerte varer trenger ikke være i ny og ubrukt stand, med alle originale merker og etiketter festet.

 

RETURPROSESS

For å returnere en vare, vennligst send en e-post til kundeservice på info@sainlogic.com for å få informasjon. Etter å ha mottatt informasjon, plasser varen trygt i originalemballasjen og inkluderer kjøpsbeviset, og send returen til adressen vi sender til deg.

Returfraktkostnader vil bli betalt eller refundert av oss hvis varen din er under 1 år. Du må betale returfrakt først. Når vi har fått returene, vil vi overføre ladere via Paypal i løpet av 5 virkedager.

Du må betale fraktkostnader hvis varen din har gått over 1 år. Forutsetningen for retur og bytte er kvalitetsproblemet.

DHL Hermes fraktmetode foretrekkes. Behandlingstiden vil være 2-3 virkedager. Og ingen ekstra kostnader påløper.

 

REFUSJON

Etter å ha mottatt returen og inspisert tilstanden og kvaliteten på varen din, behandler vi returen eller byttet. Det kan ta minst to (2) dager fra mottak av varen for å behandle returen eller byttet. Vi vil varsle deg på e-post når returen er behandlet.

 

UNNTAK

Refusjonsforespørsler for at 30-dagers pengene-tilbake-garanti utløper 30 dager etter at et garantikrav er åpnet. Det er ikke mulig å behandle en forespørsel om refusjon for ikke-kvalitetsproblemer for varer som har utløpt 30 dagers returgaranti. For kjøp som ikke er gjort direkte gjennom Sainlogics nettbutikker, vennligst kontakt forhandlere for refusjon.

 

For kvalitetsrelaterte problemer, se nedenfor.

Garantikrav for kvalitetsrelaterte problemer

 

Alle kvalitetsrelaterte defekter på varer som selges direkte av Sainlogic er dekket av en omfattende garanti fra kjøpsdatoen.

Sainlogics garanti er begrenset til kjøpslandet. Den begrensede garantien er ugyldig på varer tatt utenfor landet kjøpte opprinnelig eller sendt direkte fra et autorisert nettkjøp.

For kvalitetsrelaterte garantikrav vil varene erstattes med en fabrikkoppusset modell av samme verdi når den er tilgjengelig. Ellers vil lageret sende et nytt produkt.

Garantier på alle erstatninger følger samme garantitidsramme for den originale defekte varen eller tre måneder etter at den ble erstattet, avhengig av hva som er lengst. Garantier på produkter er ugyldige etter å ha blitt refundert.

 

Følgende varer/betingelser kan ikke returneres eller byttes:

 

  • værstasjon tilbehør
  • sekundær returnert eller bytte støttes ikke

Vennligst kontakt oss på kundeservicenummeret nedenfor for å avtale refusjon eller bytte for defekte eller skadede produkter.

 

SPØRSMÅL

 

Hvis du har spørsmål angående returpolitikken vår, vennligst kontakt oss på: info@sainlogic.com

Back to Top