Usein Kysytyt Kysymykset

Kaikki tilaukset lähetetään DHL:n kautta. Tilauksesi voidaan toimittaa isossa laatikossa tai laatikoissa ostettujen tuotteiden mukaan. Yleensä kaikki saapuu samaan aikaan, ja jotkin tuotteet voivat viivästyä, mutta saapuvat muutaman päivän sisällä.

Kun lähetys on lähetetty, sinulle lähetetään seurantatiedot sähköpostitse. Tämä lähetetään tilauksen tekemisessä käytettyyn sähköpostiosoitteeseen ja se tulee lähettää sinulle viikon kuluessa tilauksesta, joten pidä silmällä roskapostikansiotasi.

Jos sinun on muutettava tilauksessa vahvistettua toimitusosoitetta, voit lähettää uuden osoitteen sähköpostitse tukitiimillemme. Jos tilauksen käsittely on jo aloitettu, niin paketin siirtopyyntö voidaan lähettää kuriirille. Emme valitettavasti voi taata, että kuriiri suorittaa tämän, mutta teemme parhaamme, jotta se saapuisi aiottuun määränpäähänsä.

Vahvistussähköposti tulee lähettää noin 24 tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä verkkosivustolla. Jos et saa sähköpostia, ota yhteyttä tukitiimiimme, niin he voivat vahvistaa tilauksen tilan.

Jos tilasit valtuutetun jälleenmyyjän, kuten Amazonin, kautta ja sinulla on takuukysely, tukitiimimme voi auttaa tässä. Jos tarvitset apua toimitus- tai maksukysymyksissä, suosittelemme lähettämään pyyntösi suoraan tilauksesi kautta.

Kyllä tuotteillamme on vuoden takuu. Väärinkäytöstä tai laiminlyönnistä aiheutuneita vahinkoja ei korvata. Takuuaika alkaa ostopäivästä. Voit lukea lisää takuusivultamme.

Back to Top